Συνέντευξη Νικόλα Χατζηαβραάμ στο Business Hour της Digital TV

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας μας, κ. Νικόλας Χατζηαβραάμ ήταν φιλοξενούμενος στο Business Hour by Brief όπου ανέλυσε τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η εταιρεία μας, μίλησε για τα λογισμικά Zygos και Altis, καθώς επίσης για τις βραβέυσεις και πιστοποιήσεις που έλαβε η εταιρεία μας εν έτει 2022.

Διαβάστε αυτούσια την συνέντευξη του κ. Νικόλα Χατζηαβραάμ

– Βοηθήστε μας κατ’ αρχάς να γνωρίσουμε καλύτερα την Softline. Σε ποιο τομέα δραστηριοποιείται και τι υπηρεσίες προσφέρει γενικά;

Η Softline είναι εταιρεία τεχνολογίας και προσφέρει λύσεις λογισμικού σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παροχής υπηρεσιών (δικηγορικά γραφεία, λογιστικά-ελεγκτικά γραφεία). H Softline Computers Systems ιδρύθηκε το 1996. Σήμερα τις λύσεις της εταιρείας τις χρησιμοποιούν περισσότερα από 250 γραφεία σε όλη την Κύπρο.

– Θα θέλαμε τώρα να μας δώσετε περισσότερες λεπτομέρειες για το λογισμικό Zygos που προσφέρει η Softline. Ποιους κλάδους αφορά το λογισμικό αυτό και ποια τα οφέλη του για όσους το επιλέγουν;

Το λογισμικό Zygos είναι στην αγορά περισσότερα χρόνια από την ίδια την εταιρεία, με το πρώτο του version να δημιουργείται το 1987. Ο Zygos προσφέρει τη δυνατότητα σε δικηγορικά γραφεία και εσωτερικά νομικά τμήματα να οργανώσουν όλο το κομμάτι των καθημερινών εργασιών που έχουν, με ένα μεγάλο φάσμα functionalities που προσφέρουμε, όπως: η απλή καταγραφή στοιχείων πελάτη μέχρι τη σύνθετη διαχείριση των πληροφοριών, αλλά και η δημιουργία και διαχείριση φακέλων όλων των τύπων (από την δημιουργία του, στην καθημερινή παρακολούθηση του αλλά και στην τιμολόγηση και το κλείσιμο του).

– Εδώ και λίγο καιρό έχουμε στα δικαστήρια της Κύπρου και την ηλεκτρονική δικαιοσύνη ενώ και οι διάφορες διαδικασίες των δικηγόρων με τα δικαστήρια γίνονται πλέον ψηφιακά. Πώς η εταιρεία σας βοηθά τα δικηγορικά γραφεία να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα;

Η οργάνωση των δικαστηρίων είναι μεγάλο κεφάλαιο και η πανδημία βρήκε το δικαστικό σύστημα ανέτοιμο να ανταπεξέλθει. Από τότε έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα. Έγιναν και λάθη και στο κομμάτι του σχεδιασμού και της υλοποίησης. Η Softline είναι κύριος παίκτης σε αυτή την διαδικασία. Το interaction με τα δικαστήρια θα περάσει σε ένα ηλεκτρονικό επίπεδο και τα επόμενα 5-7 χρόνια θα είναι κρίσιμα. Μαζί με άλλες δομικές αλλαγές που προωθούνται και στο κομμάτι με τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και την αλλαγή των θεσμών, θα αλλάξουν πολλά τα επόμενα χρόνια.

– Θα θέλαμε να μας μιλήσετε και για το λογισμικό Altis που προσφέρει η Softline. Σε ποιους απευθύνεται και πως μπορεί να βοηθήσει τους συγκεκριμένους κλάδους;

Είναι ένα λογισμικό το οποίο είναι 1,5 χρόνο στην αγορά. Καλύψαμε ένα κενό που υπάρχει στην αγορά των ελεγκτικών και λογιστικών γραφείων, όπου δεν υπάρχει σήμερα η ιδέα του ολιστικού practice management software, -προγράμματα που βοηθούν στη διαχείριση της καθημερινότητας ενός λογιστικού γραφείου-.

Υπάρχουν λογισμικά που κάνουν σποραδικές δουλειές για το καθετί, όμως τα γραφεία σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να έχουν γενική και ολιστική εικόνα για τους πελάτες τους. Το 2023 θα είναι κρίσιμη χρονιά για την επέκταση του Altis σε περισσότερα γραφεία.

– Πριν από λίγους μήνες η Softline πιστοποιήθηκε σαν καινοτόμος επιχείρηση από το Υφυπουργείο Έρευνας και Καινοτομίας. Τι σημαίνει αυτό για εσάς ως Διευθυντής αυτής της εταιρείας και τι σημαίνει για την πορεία της Softline γενικότερα;

Κάθε πιστοποίηση που έρχεται είναι ευπρόσδεκτη και αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που γίνεται από όλη την ομάδα. Είναι με μεγάλη μας χαρά που μας πιστοποιούν φορείς οι οποίοι ασχολούνται με την καινοτομία και την τεχνολογία.

– Δεν ήταν η πρώτη διάκριση για την Softline η συγκεκριμένη, αφού προηγουμένως είχε επιλεγεί από την Deloitte ως μία από τις 50 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες τεχνολογίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής. Μια πολύ τιμητική διάκριση για μια εταιρεία από την Κύπρο σε ένα ιδιαίτερο κλάδο. Θα θέλαμε το σχόλιο σας

Το Fast 50 είναι ένα πρόγραμμα που «τρέχει» από την Deloitte πάρα πολλά χρόνια. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε την εταιρεία μας να σε αυτή την κατάταξη. Ήταν πολύ σημαντικό να μπούμε σε αυτή τη λίστα, μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πλαίσιο.

– Ποια τα επόμενα πλάνα της Softline αλλά και ποιο είναι το προσωπικό σας όραμα για την εταιρεία…

Έχουμε σχεδιάσει ένα στρατηγικό πλάνο στην εταιρεία για την ανάπτυξή μας τα επόμενα χρόνια, πλάνο το οποίο έχει 3 βασικούς πυλώνες.

Ο ένας πυλώνας, ο οποίος είναι και ο πιο σημαντικός για εμάς, είναι η ανάπτυξη της εταιρείας στο εξωτερικό και η προσφορά των λύσεων σε γεωγραφίες οι οποίες είναι κοντινές σε εμάς, όπως η ελληνική αγορά, η Μάλτα, το Γιβραλτάρ. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε περισσότερο να εξελίξουμε τα προϊόντα μας και να προσφέρουμε στους πελάτες μας καλύτερη χρήση των προγραμμάτων.

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή της Softline Computer Systems, Νικόλα Χατζηαβραάμ